Claus per deixar de fumar

En aquest post volem intentar resumir les principals claus psicològiques per deixar de fumar.
Les resumirem en quatre:

A. La primera vegada preparar-se mentalment. És necessari conscienciar-se de que es tracta d’un problema que perjudica seriosament la nostra salut i la dels que ens envolten.

B. Després de conscienciar-nos de la magnitud del problema, hem de prendre la decisió de deixar de fumar i programar-nos una data fixa que suposi el punt d’inflexió.

C. És molt important conscienciar-se de que els beneficis de deixar de fumar són més grans que els costos que suposen les teràpies de deshabituació.

D. Nova etapa: una vida nova plena dels beneficis i expectatives que abans no hi eren.

Hem d’estar preparats per superar els episodis d’ ansietat generada pel fet de deixar de fumar.
 *Iniciar una activitat física freqüent, distreure’s, emprar tècniques de relaxació, buscar hobbies, ets. Tots ells seran de gran ajuda.
 *Els primers dies és important no anar amb fumadors o demanar als teus familiars i amics que no fumin en la teva presència.

En moltes ocasions és recomanat combinar les mesures psicològiques amb fàrmacs de suport que podríem resumir en:

-Teràpia substitutiva de la nicotina amb pegats, xiclets i comprimits per llepar.
-Hidroclorur de bupropió d’ acció prolongada (Zymtabac). Es un comprimit que a nivell cerebral genera els mateixos efectes que la nicotina i disminueix l’addicció.
-Champix conté un antagonista del receptor nicotínic. Fàrmac molt segur.

La teràpia medicamentosa ha de ser receptada i controlada per un metge per tal d’evitar al màxim els possibles efectes secundaris.
No són recomanats ( a falta d’estudis rigorosos) l’acupuntura, els cigarrets electrònics i altres teràpies alternatives.

A Farmàcia Mercè Badia sempre disposem d’ un mètode que estem segurs que et pot ajudar, així que ….si ets dels que encara fumen vine a la nostra farmàcia , t’informaren, t’ajudarem amb bons consells, suport professional i solucions pràctiques.

Vine i pregunta sense cap compromís!

Recent Posts