Alimenta les defenses i evita constipats!

Saps com reforçar les defenses per estar en plena forma i esquivar les infeccions? T’ho expliquem!

Alimentació antigripal

Perquè els mecanismes immunològics funcionin amb normalitat, es requereix un nivell adequat i variat de determinades vitamines i minerals. Per això, cal prioritzar aliments rics en aquests nutrients i consumir-los de forma equilibrada, per tal que l’organisme els absorbeixi regularment.

L’ideal seria que al voltant del 80% dels aliments que es prenguin s’obtinguin “de forma natural”, és a dir, per mitjà de l’alimentació, ja que aquesta és la forma òptima d’obtenir el màxim de vitamines, minerals i enzims.

Les vitamines antivíriques que cal consumir per evitar refredats són:

  • Vitamina A: Les pastanagues, els espinacs, els lactis, l’ou… són rics en provitamina A, substància que col·labora en el manteniment de les barreres naturals que l’organisme té contra les infeccions.
  • Vitamina C: Abundant en cítrics, pebrots vermells i verdures de fulla verda, la vitamina C augmenta el volum en sang de citocines, uns ingredients que reforcen des de dins els compostos antivirals que contribueixen a enfortir el sistema immunitari.
  • Vitamina E: Està a l’oli d’oliva, les pipes de gira-sol, els cereals, els fruits secs… té propietats antioxidants i ajuda a “restaurar” el sistema immunitari quan està debilitat.

Els minerals que no pots oblidar aquesta temporada són: el zinc, el ferro o el seleni. El zinc és al marisc, els ous, el pollastre, els llegums i el germen de blat. El ferro, en canvi, es troba als llegums i verdures de fulla verda, i el seleni està molt present als fruits secs i als cereals integrals.

Suplementació per reforçar l’organisme

Si apostes per la suplementació, els beneficis que aconsegueixes seguint uns hàbits de vida saludables es multipliquen. Per afrontar aquesta tardor amb més possibilitats d’evitar infeccions, tingues a mà:

  • Equinàcia: Augmenta les defenses naturals de l’organisme, ja que multiplica el nombre de glòbuls blancs a la sang, afavorint la destrucció de possibles agents infecciosos.
  • Romaní: Té propietats balsàmiques i uns elevats nivells de vitamina C a les fulles i flors. 
  • Escaramoll: El seu alt contingut en vitamina C n’és la millor propietat.
  • Hibisc: És un gran aliat contra els constipats perquè és ric en àcid cítric i vitamina C.
  • Farigola: Aquesta planta conté una substància (el timol) amb fortes propietats antisèptiques, antifúngiques i antibacterianes que enforteixen el sistema immunitari.
  • Malví: Els seus elevats nivells de mucílags protegeixen les mucoses del sistema respiratori.

Vols reforçar les teves defenses aquesta temporada? Nosaltres t’ajudem! Vine a la farmàcia i troba la suplementació ideal per a tu! 😉

Recommended Posts

Deixa un comentari