Buf al cor, què he de saber?

Els bufs en el cor, també coneguts com a bufs cardíacs, fan referència a les vibracions que produeix el flux sanguini quan passa pel cor o pels vasos sanguinis més grans. Això és una cosa completament normal i, per això, tenir un buf no significa que es pateixi cap malaltia.

Des de la Fundació Espanyola del Cor adverteixen que la majoria dels bufs no solen tenir gens de transcendència i són més fàcils de detectar en nens, dones i en persones primes. Això és pel fet que una de les seves causes sol ser l’augment del flux sanguini. Quan això és així sol identificar-se a aquests bufs com a funcionals.

No obstant això, els bufs poden sorgir, també, quan la sang travessa alguna vàlvula estreta o que es pateix algun defecte congènit. Per això, la Fundació Espanyola del Cor indica que, moltes vegades, el buf és útil per a diagnosticar on està el problema i quina severitat té.

Quines són les seves causes?

Les causes de la majoria són completament normals. Però, el problema sorgeix amb aquells que alerten de la presència d’alguna afecció. En aquests casos, podem trobar diferents raons possibles:

  • Origen congènit, és a dir, de naixement.
  • Infeccions de gola produïdes per estreptococs.
  • Infeccions del cor, com l’endocarditis.
  • Envelliment dels teixits a causa de malalties degeneratives.
  • Hipertensió.
  • Augment d’hormones tiroïdals.
  • Diagnòstic i tractament

Per a diagnosticar un buf es recomana realitzar la ecocardiografia Doppler. Aquesta ens proporciona informació precisa sobre la velocitat i direcció del flux sanguini. No obstant això, es poden requerir un altre tipus de proves com a radiografia de tòrax o un cateterisme cardíac. Després del diagnòstic, el metge pot resoldre no iniciar cap tractament si el buf és normal o funcional.

Recommended Posts

Deixa un comentari