Com actuar davant la picadura d’una paparra?

Benvinguts al blog, amics i amigues!

Ara que comencen a baixar les temperatures, les picades d’alguns insectes i altres animals poden créixer exponencialment, ja que es troben més còmodes amb la temperatura ambiental i es reprodueixen més ràpidament.

Avui parlarem en concret de les paparres, uns paràsits externs de la família dels aràcnids que viuen de la sang que extrauen d’altres animals.

Per començar, hem d’aclarir que viuen a zones amb una vegetació i mala herba abundant. Per tant, les sortides que realitzem aquesta tardor a zones amb aquestes característiques haurem de tenir una cura especial.

A diferència del que s’acostuma a creure, les paparres no salten d’individu a individu ni tampoc volen, s’hi ha de produir un contacte físic entre l’insecte i l’animal o la persona.

Una vegada han picat, la paparra es manté amb el cap dins de la pell per succionar tot l’aliment que necessita, per la qual cosa és fàcil detectar si ens ha picat, ja que molt probablement la trobarem en el lloc on s’ha produït la picada.

Com extraiem la paparra?

Ens hagi picat a nosaltres, a un familiar o a algun animal, la manera de procedir és la mateixa: de cap manera intentarem extreure-la amb les nostres mans, haurem d’optar per un estri com per exemple unes pinces fines que ens permeti agafar el màxim possible del cos de la paparra, intentant agafar part del seu cap, i haurem d’extreure-la de la pell amb molta cura, sense girar ni retòrcer la pinça.

Una vegada s’hagi extret completament, haurem de netejar la ferida amb aigua i sabó i utilitzar un antisèptic. En el cas de no haver-la extret completament, des de Farmàcia Mercè Badia recomanem visitar el vostre metge de confiança amb l’objectiu que examini la zona i valori el tractament a seguir.

És difícil contraure algun tipus de malaltia per la picadura de la paparra, ja que segons la Fundació IO, el risc d’infecció és baix i depèn en gran mesura de la zona geogràfica on s’hagi produït.

Així i tot, si presentes símptomes tals com dolor intens a la zona de la picadura, febre, dolors articulars, nàusees o vòmits et recomanem que visitis al teu metge com més aviat millor.

Per qualsevol altre dubte, apropeu-vos a la nostra farmàcia i us aconsellarem el millor per la vostra picadura.

Gràcies i fins aviat!

Recommended Posts

Deixa un comentari