Com escollir el teu fotoprotector solar

Durant l’estiu parlem molt de la protecció solar però, saps com triar correctament el millor fotoprotector per a tu?

Hi ha dos factors determinants que hem de tenir en compte: per començar, hem de conèixer el nostre fototip de pell per poder escollir el SPF ideal.

El fototip és la capacitat de la pell per a assimilar les radiacions solars i aquestes dependran de diferents variants com la pigmentació de la pell, el color del cabell i la propensió al bronzejat o les cremades solars.

Es classifiquen en 6 fototip, de l’I al VI, sent l’I el més clar (pell molt blanca, cabell pèl-roig i propensió a les cremades i gairebé mai bronzeja) i el VI el més fosc (pell molt fosca, cabell negre, i gairebé mai es crema).

Recorda: el fototip III és el més comú en el mediterrani, encara que si tens els ulls clars i el cabell ros, pot ser que siguis fototip II.

 

A més a més, hem de tenir en compte altres aspectes com:

  • Un bon filtre solar no només ha de protegir dels raigs UVB (responsables dels danys immediats sobre la pell, com les cremades), sinó també ha de protegir dels raigs UVA (danys en el DNA de la pell, les cèl·lules, els gots i els teixits). És a dir ha de ser un fotoprotector d’ampli espectre i de protecció global per a la pell, que la defensi contra l’espectre de llum.
  • Zona en la qual l’aplicaràs: no és el mateix aplicar la crema solar en el cos que a la cara, ja que la pell és diferent i necessita un fotoprotector específic.
  • El teu tipus de pell: si per exemple tens una pell amb tendència acneica has d’utlitzar un fotoprotector específic que tingui en compte aquesta característica de la pell. Si tenim acné sovint creiem que l’exposició al sol ens millora aquesta característica de la nostra pell, pèro la realitat és una altra ben diferent: aparentment seca la pell i millora l’aspecte de l’acne, però això és només en aparença i en l’àmbit superficial, perquè la pell crea una capa més gruixuda per a protegir-se del sol i en el moment que deixem de prendre’l produeix l’anomenat efecte rebot de l’acne. No és que l’estigués curant o millorant, sinó que estava latent en les capes internes i per això hem de protegir bé la pell d’aquest efecte, de les taques i utilitzar la neteja adequada diàriament.
  • S’aconsella triar productes d’aplicació senzilla i còmoda per a fomentar la reaplicación freqüent del filtre.
  • Vigila amb els protectors secundaris, aquells que inclouen reclams publicitaris sobre protecció solar però la comesa principal de la qual no és protegir la pell del sol (per exemple, les cremes hidratants amb SPF15).

 

Esperem ajudar-te amb aquest post al fet que gaudis de l’estiu i del sol.. sense riscos!

Recommended Posts

Deixa un comentari