Com estar ben hidratats

Benvinguts de nou i bon estiu,

Ara és el temps que més deshidratacions provoca, la calor, excés de suor….

La hidratació amb aquestes temperatures tan altes és primordial per a totes les edats. El nostre cos necessita estar hidratat per compensar la pèrdua de sals minerals causada per la calor.

Aquest és el tema del qual avui parlaré, us aconsellaré per tal que passeu un bon estiu.

Ara a l’estiu hem d’augmentar la ingesta de líquid, s’ha de beure un mínim de dos litres diaris de líquid, sigui aigua, sucs o batuts.

El nostre cos només ens avisa quan hi ha molta pèrdua de líquid, no s’ha d’esperar aquest extrem, ens hem d’hidratar durant tot el dia.

Les persones grans o els nens no tenen gairebé mai set, per la qual cosa han de beure sovint. Sempre que tingueu pendent una sortida a la platja o de llarg recorregut porteu tot tipus de beguda per a que estiguin hidratats.

Les persones que practiquen exercici físic,  tenen més pèrdua de sals minerals o electròlits  i s’intensifica i augmenta la transpiració, més si es practica exposant-se al sol, es a dir, necessiten estar ben hidratats.

Per evitar lesions musculars i aconseguir un rendiment òptim el millor és hidratar-se amb begudes que continguin sals minerals.

Evitar la ingesta de begudes alcohòliques, fan que es tingui menys set però provoquen deshidratació.

La hidratació ha de ser acompanyada d’un consum de fruites i verdures que aporten sals minerals. Entre les verdures que contenen més aigua estan l’enciam, espinacs, i de les fruites són la síndria, maduixes i les pomes.

«L’aigua és la beguda per excel·lència que més hidrata el nostre cos, ajuda a netejar l’organisme, millora el metabolisme dels aliments i també prevé l’estrenyiment.»

Fins aquí el post d’avui amics, espero que us hagi estat interessant, que passeu un bon estiu.

Fins al pròxim post!

 

Recommended Posts