Com protegir pell i cabell del sol?

El contacte de la pell amb el sol és imprescindible per al bon funcionament de l’organisme, però tot i així, un excés d’aquest pot arribar a ser molt perjudicial i a tenir efectes nocius per a la salut. Actualment, a l’imaginari col·lectiu associem una pell bronzejada a una pell saludable, però aquests dos conceptes no sempre estan relacionats!

Quins són els efectes secundaris de les radiacions solars?

Hi ha diferents tipus de radiacions que es classifiquen segons la seva ona. Les que ens afecten directament són:

 • UVB: són les responsables de les cremades a la pell i penetren a nivell epidèrmic. També són capaces d’alterar el DNA de les cèl·lules i produir càncers de pell.
 • UVA: entre el 30-50% arriben a nivells profunds de la dermis i poden arribar a ser igual de perjudicials que els UVB. Acceleren l’envelliment de la pell, indueixen a l’aparició de taques, són les responsables de les al·lèrgies al sol i també poden produir càncer de pell.

Quins tipus de FPS hi ha i quines altres mesures de protecció hem d’usar per a la pell i el cabell?

La majoria de vegades la radiació que arriba a la pell i el cabell és superior a la que aquests poden resistir, per la qual cosa cal una protecció addicional. Els filtres solars prevenen les cremades i els canvis degeneratius de la pell i el cabell que causen els raigs ultraviolats.

Així com els fotoprotectors per a la pell es troben en múltiples formats, els protectors solars per al cabell no es queden enrere! Es presenten en forma d’aerosol, broma o oli, per exemple, i estan especialment formulats per protegir els cabells davant dels raigs UV, el clor i la sal. A més, reparen la fibra capil·lar, nodreixen i hidraten els cabells evitant possibles trencaments i prevenen la pèrdua de color. Gràcies a ells no acabaràs l’estiu amb els cabells secs, descolorits i sense brillantor!

A banda de la fotoprotecció, recorda que també és fonamental seguir les següents mesures de protecció:

 • Utilitza peces de vestir adequades com els barrets.
 • Utilitza ulleres de sol que absorbeixin la radiació ultraviolada.
 • Utilitza cremes de protecció solar d’ampli espectre (UVB i UVA) i de factor elevat.
 • Redueix el temps d’exposició al sol.
 • Tingues en compte les propietats reflectores de la superfície del sòl, que incideixen en gran mesura a l’exposició UV.
 • Evita les polvoritzacions d’aigua, els perfums i les colònies alcohòliques.
 • Utilitza fotoprotecció encara que hi hagi núvols.
 • Tingues en compte els medicaments que provoquen fotosensibilitat.
 • Utilitza reparadors de l’ADN i antioxidants després de prendre el sol i hidrata la pell.

Consulta el dermatòleg davant de qualsevol irregularitat de la pell i si ho necessites, demana’ns més informació a la farmàcia. T’ajudarem a escollir el millor fotoprotector per a tu! 😉

Recent Posts

Deixa un comentari