Com recuperar la pell després de l’estiu?

Amb la tornada a la rutina es tendeixen a notar els estralls que l’estiu ha causat a la nostra pell. Com recuperar-la i quins tractaments utilitzar? Després de dies i dies d’exposició solar, de contacte amb productes químics com el clor, la sal de la mar o sabons agressius i de canvis d’alimentació (més greixos i alcohol), la pell necessita una cura in extremis.

És durant aquest període posterior a les vacances quan més es noten els efectes de la radiació solar. Durant les jornades intenses de sol, platja i activitats a l’aire lliure la pell pateix un procés de deshidratació constant. Has notat que la teva pell està més apagada, amb tendència a la descamació o més sensible? T’han aparegut noves marques d’expressió, arrugues o taques? No ets el/la únic/a! Tingues en compte que la teva pell ha sofert un procés de dany i de fotoenvelliment constant durant aquests mesos que cal reparar.

Per recuperar l’aspecte que tenia la teva pell abans de les vacances cal que:

  • Recuperis els hàbits saludables precedents a l’estiu: rutina diària cutània, alimentació equilibrada, exercici físic… 
  • Tingues en compte els 3 passos fonamentals per tenir una pell sana i cuidada: higiene, hidratació i protecció solar (complementant-los amb tractaments setmanals específics).
  • No t’oblidis de la neteja facial (és el primer pas que cal realitzar (matí i nit)). També caldrà que tonifiquis la pell per equilibrar-la, refrescar-la i tancar els porus. 
  • Utilitzis l’exfoliant adequat segons el teu tipus de pell i l’apliquis en major en menor mesura segons et convingui.
  • Utilitzis, a més de la crema hidratant, altres complements com els sèrums o ampolles, segons el tipus de pell. Els productes hidratants que apliquis han de contenir substàncies humectants i ser riques en lípids com els olis de soja, oliva, rosa mosqueta…

Per a les pells més exposades al sol durant l’estiu es recomana utilitzar cosmètics amb una elevada proporció d’antioxidants com la vitamina C i E, que ajudaran a eliminar els radicals lliures i a reparar les estructures cel·lulars danyades. En cas que s’observin taques a la pell, s’haurà de seguir un tractament específic per eliminar-les.
Des de Farmàcia Badia també et recomanem revisar diàriament la teva pell a fi d’evitar pigues o taques que canviïn de mida, forma o color. Si és així, cal que contactis amb el teu dermatòleg/a. Necessites ajuda per sanejar la teva pell després de l’estiu? Vine a la farmàcia i t’ajudarem!

Recommended Posts

Deixa un comentari