Depurar l’organisme a la primavera. Per què és important?

La primavera ja és aquí i és moment de depurar-nos i netejar l’acumulació de toxines que ha anat acumulant el cos durant la tardor i l’hivern.

Quan comença a sortir el sol i augmenta la temperatura, l’organisme també s’activa, per això aquesta estació és un moment fantàstic per menjar una mica millor, de forma més lleugera i deixar que el cos extregui tot allò que ja no necessita.

Com reconèixer que l’organisme necessita depurar-se?

Normalment, els organismes amb una alta toxicitat denoten una baixa vitalitat, cansament i sensació d’apatia. La toxicitat també es relaciona amb la coneguda astènia.

Altres aspectes importants que podem observar és el nostre estat emocional. Quan s’acumulen toxines, s’acostuma a tenir tendència a la tristesa, la negativitat i la manca de ganes de socialitzar.

A nivell físic, es poden produir taques a la pell, èczemes, acne, sensació d’al·lèrgia, algun tipus d’irritació al sistema digestiu, pulmonar… Els òrgans excretors es saturen i això pot afectar moltes altres parts de l’organisme.

Tot i que el nostre cos disposa de la maquinària necessària per depurar-nos, el menjar processat, la contaminació, l’ús de detergents i cosmètics amb químics, pot fer que es produeixi una sobrecàrrega de l’organisme, per la qual cosa es recomana fer una depuració 1 o 2 vegades per any.

Algunes plantes que contenen fitonutrients específics, ajuden a potenciar aquest procés, estimulant les diferents fases del procés depuratiu i expulsant del cos tot allò que no necessita. Per agilitzar el procés depuratiu, et recomanem:

  • Triar verdures i hortalisses d’aquesta estació: carxofes, api, raves, endívia, xiitake, ceba tendra, pèsol, porros…
  • Cuinar-les al vapor, escaldades, en saltejats curts, en sopes i cremes.
  • Esmorzar cereals integrals en gra. Els més adequats per netejar són l’ordi i l’arròs.
  • Sopar de forma lleugera i 3 hores, com a mínim, abans de ficar-te al llit. 
  • Infusions depuratives com: dent de lleó, cua de cavall, carxofera, boldo, car marià, brous de verdures…
  • Vinagretes de vinagre d’arròs o amb llimona per condimentar els plats.
  • Evitar aliments envasats i processats, sucre, cafè, farines, lactis i carn.
  • Triar aliments ecològics.

T’agradaria saber-ne més? Pregunta’ns i t’assessorarem!

Recommended Posts

Deixa un comentari