Els llavis, els grans oblidats

Comencen a baixar les temperatures i els nostres llavis comencen a reclamar una mica d’atenció. La cara és l’única part del nostre cos que sempre està exposada a les inclemències del temps. Cobrim les nostres mans quan fa molt fred, però rarament fem el mateix amb la cara. Som conscients de la delicadesa de la pell facial però no sabem que encara té més mecanismes de defensa que els llavis, als quals no solem prestar la mateixa atenció. Com a resposta, es produeixen els llavis secs i esquerdats.

 

Per què hem de protegir els nostres llavis

Els llavis són una de les zones més sensibles i delicades del rostre, la seva pell és més delicada i fràgil que la de la resta del cos i per això, es ressequen i esquerden amb facilitat. A més, la pell dels llavis no té melanina, per la qual cosa és necessari protegir-los molt més de les agressions externes com el sol o les fredes temperatures d’hivern, augmentant el risc de quilitis actínica, un trastorn potencialment maligne produït per la radiació solar o els herpes labials.

 

La millor manera de cuidar els nostres llavis

Com ja hem comentat, és molt important introduir en els nostres rituals de bellesa la cura dels nostres llavis. La millor manera de mantenir un nivell d’hidratació òptim és a través dels bàlsams labials que trobareu a la nostra farmàcia. N’hi ha de tota classe: hidratants, reparadors, amb fotoprotecció, amb diferents tons de color, que només aporten brillor…

 

Ara bé, quin tipus de labial he de triar?

  • Labial hidratant: és l’ideal si tens uns llavis secs pel fred però no es troben excessivament esquerdats. Aplicar-te el labial cada dia farà que els teus llavis es mantinguin hidratats i evitaràs que la seva situació empitjori. Vols un truc? Aplica’t també el bàlsam abans d’anar a dormir, ja que així la seva actuació serà més potent per no haver de lluitar contra els agents externs que es troben al carrer.
  • Reparadors: en canvi, els teus llavis ja es troben molt secs i amb esquerdes caldrà usar un labial reparador, que reforçarà la seva hidratació i t’ajudarà a evitar que les esquerdes tornin a aparèixer. Recorda que humitejar els llavis amb la teva saliva no és un bon costum, ja que la saliva resseca en excés els llavis.
  • Labials amb factor de protecció solar: es presenten com la millor opció per protegir els nostres llavis davant dels raigs del sol, i a més a més, la majoria d’ells també hidraten els llavis.

Apropa’t a la farmàcia si no saps ben bé quin tipus de labial has de triar i t’ajudarem en tot el que necessitis!

Recommended Posts

Deixa un comentari