Embaràs: què cal tenir en compte

Benvinguda de nou amiga,

Durant l’embaràs, el nostre cos patirà diferents canvis, tant físics com psicològics, que ens poden agafar desprevingudes. Sigui el teu primer embaràs o no, cadascun és un món, i per això no saps com reaccionarà el teu cos davant el següent embaràs.

Des de nostra farmàcia volem proposar-te un conjunt de consells i hàbits saludables perquè portis tan bé com sigui possible la gestació, i sobretot, gaudeixis del teu embaràs:

• Es recomana, si és possible, una dutxa diària amb sabó neutre, ja que durant l’embaràs hi ha un augment de la suor i del flux vaginal. No cal fer una higiene específica per als mugrons i aurèoles.

• S’aconsella mantenir la pell molt hidratada.

No són recomanables les exposicions perllongades al sol i cal utilitzar cremes de protecció solar.

• És important raspallar les dents després de cada menjar amb pasta fluorada i raspall suau, no abusar dels dolços i visitar el dentista per a una revisió bucodental a l’inici de l’embaràs.

• Fa falta que la roba sigui còmoda, millor de cotó o de fibres naturals, i que permetin transpirar. S’han d’evitar mitjons o mitjanes que estrenyin; si s’utilitzen mitges, fa falta que siguin fins a la cintura, ja que així s’afavoreix la circulació venosa.

Cal evitar faixes, excepte en els casos recomanats.

• Els  sostenidors  millor que suiguin dels que s’adaptin als canvis de mesura del pit.

• És recomanable evitar les sabates amb talons massa alts, així com les sabates totalment planes. Són adequats els talons de 2 a 3 cm.

• És recomanable descansar unes 8 hores durant la nit i, si és possible, també en algun un altre moment del dia, preferiblement després del menjar.

• Durant l’embaràs es pot desenvolupar el treball habitual, sempre que no causi cansament excessiu o provoqui un problema de salut. S’han d’evitar les postures incorrectes i la realització d’esforços excessius.

 Que tinguis un feliç embaràs, mare! I no dubtis a visitar-nos a la nostra farmacia per qualsevol dubte.

 

Recommended Posts

Deixa un comentari