Evita descomposicions durant els viatges! Segueix els nostres consells!

La diarrea del viatger, també anomenada “diarrea del turista” o “grip intestinal” és el problema de salut més freqüent quan es viatja a països amb condicions higienicosanitàries més baixes que les nostres. Al voltant del 40% dels viatgers experimenten diarrea durant o poc després del viatge al tròpic. La majoria de vegades la diarrea no és un problema greu perquè el cos s’acaba acostumant als canvis de microorganismes i de medi ambient, però pot provocar canvis en l’itinerari del viatge i en el 30% dels casos la necessitat de quedar-se al llit durant 2-3 dies. Alguns dels factors que influeixen en l’aparició de descomposició durant un viatge són: el lloc d’origen, el lloc de destinació, el tipus de viatge i estada, l’estació de l’any… 

La diarrea del viatger, provocada a causa d’una infecció per un bacteri, virus o paràsit, acostuma a mostrar els símptomes al segon o tercer dia d’estada i en més del 90% dels casos durant les 2 primeres setmanes. Per prevenir-la et recomanem:

  • Beure sempre les begudes embotellades i tancades. No beure aigua de l’aixeta (comprovar que l’ampolla no ha estat oberta prèviament i tornada a emplenar) i no utilitzar aigua de l’aixeta per fer gel ni per raspallar-se les dents o rentar aliments.
  • Rentar-te les mans amb freqüència i usant sabó. Això és especialment important abans de menjar i quan es manipulen aliments o es va al bany, etc. Per eixugar-les, cal utilitzar una tovallola neta.
  • Evitar les amanides i vegetals crus.
  • Evitar els glaçons de gel a les begudes.
  • Evitar aliments crus o poc cuinats que s’han mantingut sense refrigeració durant algunes hores, ni aliments poc cuits i tampoc aliments comprats a venedors ambulants i en alguns restaurants amb poca higiene.
  • Evitar gelats, crema, flams, cremes i derivats lactis no pasteuritzats

Quina és la millor solució per tractar la diarrea del viatger?

La majoria de diarrees es resolen en uns dies amb tractament dietètic. El més important és no deshidratar-se. Quan la diarrea comença, s’ha d’augmentar la presa de líquids. Si la diarrea continua més de 24 hores cal preparar i prendre sobres de rehidratació oral (1 sobre en 1 litre d’aigua) i menjar de forma normal, evitant inicialment lactis. 

Cal acudir al metge en casos de:

  • Febre alta, nàusees, vòmits i dolor abdominal persistent.
  • Durada de la diarrea més de cinc dies després de tractament dietètic.
  • Sang i moc a la femta.
  • Signes de deshidratació: sequedat de pell i boca, set intensa, orines molt fosques i poca quantitat, absència de llàgrimes en un nen que plora.

Si ho necessites, contacta amb nosaltres! Estem a la teva disposició! 😉

Recommended Posts

Deixa un comentari