Evitar la migranya

A la primavera és quan  es té més migranyes o mal de cap per variacions de la pressió atmosfèrica i la temperatura que són factors que actuen com a desencadenants d’aquestes patologies.

Migranya és un mal de cap  crònic i primari, és a dir, no deriva d’una altra malaltia, està vinculat a factors hereditaris, ambientals, sexe, edat i canvis de temps.

Ho pateix molta gent, majoritàriament dones. Els seus símptomes afecten significativament a la qualitat de vida de la persona. Hi han factors precipitants que cal reconèixer i controlar, sempre que sigui possible, per reduir el nombre i la intensitat de les migranyes.

L’estrès i canvis hormonals són les més freqüents. Per tant, és recomanable portar una vida ordenada perquè els canvis d’horaris, de les hores de son o dejuni prolongat pot provocar-les.

També l’ alcohol o certs aliments (xocolata, formatges, embotits, cítrics, fruits secs, menjar xinès) també poden causar dolor, en aquests casos, normalment es la persona que s’adona de la relació de causa/efecte. En algunes persones, l’exercici físic intens o prolongat també actua com un desencadenant.

D’altra banda,  el sobrepès pot augmentar la freqüència de les migranyes.

Les migranyes estan associades amb el dolor, difereixen en la seva gravetat i freqüència. Per tant, és necessari crear un tractament a mida per satisfer les necessitats individuals de cada persona.

Les teràpies preventives per evitar atacs o reduir la freqüència i gravetat s’utilitzen diàriament.Aquestes teràpies inclouen les farmacològiques i no farmacològiques.Per al seu diagnòstic correcte és recomanable anar al neuròleg, també quan s’observa un augment en la seva freqüència, quan canvia el tipus de dolor o dels símptomes que acompanya, o quan no és controla el dolor amb el tractament prescrit.

El neuròleg decidirà si es necessari tractament farmacològic preventiu que s’ ha demostrat que redueix, tant la freqüència i la intensitat de la crisi, seguint algun altre tipus de tractament, com pot ser hormonal. L’especialista també donarà instruccions de quin  és el millor analgèsic  adequat en cada cas.

Recent Posts