La farmaciola de viatge definitiva

Haver de preparar la farmaciola de viatge pot convertir-se en un autèntic mal de cap, i gairebé sempre ens acompanyarà la sensació de si ens hem deixat alguna cosa necessària. És per això que des de la nostra farmàcia us fem una llista dels productes indispensables i bàsics que heu de portar quan viatgeu: l’haureu d’ampliar amb els fàrmacs concrets que necessiteu depenent de si patiu alguna complicació o malaltia.

 

Tal i com hem avançat, no pot haver-hi dues farmacioles de primers auxilis exactament iguals. Hi ha productes específics que necessitem sí o sí, depenent del nostre estat de salut, com a insulina si som diabètics, tractaments de malalties cròniques (pastilles per a la tensió, el colesterol o uns altres) és millor portar-les de casa i amb recepta mèdica per assegurar-nos que no se’ns requisin ni siguin considerades drogues. També convé portar aparells d’asma i antihistamínics en el cas de necessitar-ho, anticonceptius segurs i lents de contacte d’un sol ús d’emergència, especialment si la nostra graduació és alta.

 

Què cal portar en una farmaciola de viatge? Prèn nota:

  • Per calçat nou o per aquells que feia tant que no et posaves, per haver caminat massa, per haver caigut… hi ha mil situacions en les que podem necessitar tiretes. Pots triar-ne les que són resistents a l’aigua o les que són tipus segona pell, les quals no s’enlairen fins que la teva pell torna a estar totalment regenerada.
  • Protectors d’estòmac. Els protectors d’estóma poden ser grans aliats dels viatgers que s’enfronten a gastronomies potents. També de viatgers que han de prendre medicaments forts en ruta (com, per exemple, antibiòtics) o que comencen a tenir problemes estomacals durant les seves vacances.
  • Kit per a ferides. Compost per gases, algun tipus de sèrum o solució salina per a netejar ferides i algun producte antisèptic per a protegir-les després. Pot ser molt útil també un petit set de manicura amb petites tisores.
  • Analgèsics i antiinflamatoris. Encara que els analgèsics solen ser fàcils d’aconseguir en qualsevol lloc del món, sempre és bo portar-se uns pocs en la farmaciola de viatge. Un analgèsic tipus paracetamol ens alleujarà aquests dolors lleus de cap o altres parts del cos que a vegades sorgeixen en ruta. Igual que els analgèsics, els antiinflamatoris acostumen a ser relativament fàcils d’aconseguir en qualsevol país.
  • Repel·lent de mosquits i altres insectes. Imprescindible, així com també portar alguna crema per alleujar els símptomes de les picades.
  • Pastilles pel mareig. Mai està de més, especialment si viatjaràs molt o si viatjaràs en vaixell.
  • Crema solar i after-sun. Sigui quin sigui el teu destí de viatge, el sol sortirà i has de protegir-te d’ell, fins i tot si fa núvol. Recorda que has de portar un protector solar per cada membre de la família i les seves característiques: els nens no poden usar els protectors solars dels adults, ja que la seva pell és més sensible.

Mentre estiguis preparant-te la farmaciola és un bon moment per comprovar la caducitat dels medicaments que hi posaràs i quan temps porten oberts. Un medicament fora de plaç pot ser ineficaç o contraproduent.

Recommended Posts

Deixa un comentari