Mesures quan tenim tos

La tos elimina del nostre cos microorganismes que podrien causar una infecció.

No ens agrada tossir, però podem veure aquesta reacció amb altres ulls si tenim en compte que és un mecanisme positiu del nostre organisme per mantenir-nos sans.

El nostre cos pot identificar objectes estranys i, per netejar les nostres vies respiratòries, intenta eliminar-los per mitjà de la tos.Per tant, no existeix cap medicament que hagi d’eliminar la tos, doncs és un senyal completament normal que ens indica que el nostre cos intenta millorar la nostra salut. A causa que la tos és un mecanisme positiu, els metges no la tracten però sí que tracten, en canvi, la malaltia que la causa.

Què hauríem de fer quan notem que tenim tos?

En comptes de lluitar en contra d’aquesta reacció del nostre cos hauríem de lluitar en contra del malestar que està causant la tos.

Sempre hi ha mesures eficaces per sentir-nos millor quan tossim molt, i volem destacar unes quantes d’elles.

Mesures a prendre quan tenim tos:

Alimentar-nos correctament:

  • Una correcta alimentació és fonamental quan tenim un malestar. Haurem d’afegir a la nostra dieta suficients fruites i verdures, i també mantenir-nos suficientment hidratats prenent aigua i sucs naturals .
  • També ajudarà prendre brous, i evitar en canvi el consum de sucres i làctics.
  • Haurem de beure molt líquid i evitar prendre llet i també cítrics. Recomanem prendre líquids cada mitja hora aproximadament.

Dormir les hores que  es necessiti. Quan estem malalts necessitem dormir més de l’habitual. És completament normal i hem de donar al nostre cos l’oportunitat de curar-se.

Fer exercici. És important fer esport per millorar l’estat del nostre sistema limfàtic i reduir el nombre de toxines en el nostre cos.

Prendre un xarop expectorant. És ideal per treure la mucositat.

Aconseguir una solució salina nasal. La de spray és bona per eliminar la congestió que tant ens molesta quan estem constipats. Amb aquesta solució eliminarem la mucositat del nas i gola.

Parar esment a determinats senyals. Si en tossir tirem flegmes de color groc; si a més de tos també tenim febre; si tirem sang quan tossim; i si no podem dormir a causa de la tos o sentim dolor en tossir, haurem d’anar al metge. També serà important consultar amb un metge si la nostra tos dura molts dies.

 

 

 

Recent Posts