Pateixes astènia primaveral?

Si aquests dies notes una sensació de debilitat i falta de vitalitat generalitzada, tant física com intel·lectual, que redueix la capacitat per treballar i fins i tot fer les tasques més senzilles, és molt probable que estiguis patint els símptomes de l’astènia primaveral.

Curiosament, no apareix després de fer un gran esforç, com seria el més normal, sinó que es manifesta quan desenvolupem aquelles activitats que marquen el nostre dia a dia, fins i tot les més senzilles. A més, l’astènia es manifesta de manera constant i és més freqüent en dones que en homes.

Tipus i causes de l’astènia:

L’astènia es pot donar per una situació d’estrès, l’ansietat provocada per les dificultats de la vida o una situació de depressió, però també pot tenir l’origen en una malaltia orgànica –alteracions cardíaques, pulmonars, infeccions de tot tipus i moltes altres–.

L’astènia primaveral és la que afecta un nombre més gran de persones i les seves causes acostumen a estar relacionades amb el canvi climatològic i amb les al·lèrgies.

Recomanacions per combatre-la:

És recomanable respectar les hores de son, fer exercici físic moderat i portar una dieta sana i equilibrada. L’ajust nutricional a base de proteïnes, hidrats de carboni, greixos, sals minerals, vitamines i aigua pot ajudar a superar-la de forma natural, i en cas que no n’hi hagi prou, sempre es pot recórrer a una aportació vitamínica o mineral complementària.

Quan la sensació de cansament es prolonga durant més de sis mesos, cosa poc freqüent, i no hi ha cap problema físic ni psicològic que en pugui ser el causant, és recomana rebre atenció mèdica, ja que és possible que s’estigui vivint un cas de fatiga crònica.

Creus que pots estar patint els símptomes de l’astènia primaveral? No ho dubtis! Posa’t en contacte amb nosaltres i t’ajudarem a trobar una solució!

Recommended Posts

Deixa un comentari