Per què és important utilitzar protecció solar facial cada dia?

Ets de les persones que només es posa protector solar facial a l’estiu? En aquest cas és hora que comencis a fer-ho durant tot l’any! Tot i que durant aquests mesos de primavera i començament d’estiu la radiació solar és més intensa, la pell de la cara també pateix l’exposició solar en els mesos de tardor o hivern. Per tant, la clau de l’èxit per lluir una pell sana i ben hidratada és aplicar protecció solar facial com a rutina diària. Sí, ho has entès bé, cada dia! 

Així doncs, et donem algunes raons per les quals és important aplicar-nos crema solar facial cada dia:

  1. Cuida la part més visible del cos. La cara és la part que més visible i exposada del nostre cos. Per tant, ens fixem molt en la seva aparença, ja que és un gran indicador del nostre estat de salut.
  2. La més exposada a agents externs. El rostre és molt propens a patir agressions d’agents externs perquè, com t’hem dit, és la part del cos que sempre està al descobert.
  3. La pell de la cara és molt fina. A diferència de les altres parts del cos, la cara és la zona del cos més fina i, per tant, és molt més fràgil i vulnerable a la radiació solar. 
  1. Sempre exposada directament als rajos UV i al sol. Com pots preveure, és molt important utilitzar protector solar facial cada dia, donat que la pell de la cara està contínuament exposada al sol i als rajos UV de forma directa, sent molt nociu i un detonant pels càncers de pell. 

A més, has de saber que si et protegeixes bé del sol i aprens a exposar-te de forma controlada, durant períodes curts i en moments de radiació baixa, et beneficiaràs dels seus efectes positius:

  • Estimula la vitamina D: El nostre cos necessita aquesta vitamina per fixar el calci en els ossos, prevenint l’osteoporosi o el raquitisme. 
  • Millora els símptomes de certes malalties: El sol redueix la simptomatologia d’algunes patologies de la pell com la psoriasi o l’acne. 
  • Produeix vasodilatació: A part de reduir la pressió arterial, exposar-nos de forma moderada al sol afavoreix la circulació sanguínia perifèrica. 
  • Estimula la producció de melanina: És el pigment que ens bronzeja la pell i ens ajuda a protegir-nos de les radiacions UV. 
  • Beneficia l’estat d’ànim: La llum del sol ens relaxa i ens allunya dels símptomes d’estrès o d’ansietat. 

De tota manera, cal recordar que si ens exposem de manera excessiva al sol podem patir conseqüències negatives. Tal com hem vist, és essencial que ens protegim dels rajos nocius de la llum solar, ja que són els culpables de les cremades de sol i de l’envelliment de la pell. Ja ho saps, no et protegeixis només als mesos d’estiu. Cuida la teva pell durant tot l’any!

Recent Posts

Deixa un comentari