Per què hem d’anar en compte amb els guants

Fa uns pocs dies des del Govern s’ha anunciat que l’ús de les mascaretes en espais públics serà obligatori. Però, què succeeix amb els guants? Per què els guants no són obligatoris? Sou molts els que ens feu arribar els vostres dubtes a la farmàcia i volem donar resposta a les preguntes més freqüents. 

Ens otorguen una sensació de seguretat que no és apropiada

Posar-nos guants sovint ens fa pensar que ja estem segurs i protegits contra la COVID-19, i res més lluny de la realitat. Totes les mesures de protecció són efectives sempre que en fem un bon ús, i malauradament el més fàcil és fer-ne el contrari, ja que no estem acostumats a portar guants ni mascaretes. 

Què has de tenir en compte a l’hora de portar guants?

  • Hem d’evitar tocar-nos la cara amb els guants. Si toquem una superfície o un objecte contaminat, els guants estaran contaminats i per tant, podem contaminar tot allò que toquem amb els guants. Des de la nostra cara, les nostres claus, el nostre telèfon o una altra persona: hem d’anar amb molt de compte.
  • Portar guants no substitueix una higiene de mans correcta i adequada. Hem de rentar-nos bé les mans abans i després de portar guants.
  • Treure’ns bé els guants és imprescindible per no contaminar-nos. Mai has de tocar la part exterior del guant amb la teva pell. Si ho fas, tot l’esforç que has fet en portar guants i en no tocar-te la cara pot esvair-se i contaminar-te.
  • No hem de portar els guants més del temps necessari. Pensa que els guants són un material on el coronavirus hi pot romandre, pel que portar molt de temps els guants posats és com no rentar-te les mans durant tot el dia.
  • Només són necessaris pel personal sanitari i per les persones que han de cuidar de persones malaltes. En el nostre dia a dia, només es recomanen en situacions habituals que ja feiem abans de la pandèmia, com per exemple al comprar fruita i verdura.

I recorda: rentar-se les mans durant mínim 20 segons i sense oblidar cap zona de les mans és molt més efectiu i segur que portar guants durant tot el dia.

Recent Posts

Deixa un comentari