Per què les dents deixen de ser blanques?

El nostre somriure és una de les nostres millors presentacions. Per això, molts de nosaltres li atorguem una importància vital i ens preocupem sempre per lluir un somriure maco, i sobretot, blanc.

Són molts els motius que poden fer que el nostre somriure perdi la blancor que tenia i vagi adquirint un to groguenc: des de la propia predisposició de les nostres dents, passant per la ingesta de diferents aliments o begudes i fins i tot pel nostre estil de vida:

  • L’esmalt de les nostres dents es va debilitant a mesura que passen els anys. Per exemple, les persones que pateixen de bruxisme acostumen a tenir l’esmalt molt més debilitat degut a aquesta pràctica. A mesura que es va debilitant l’esmalt es va fent més visible la dentina, que és qui dona el color groc a les dents.
  • D’altra banda, hi ha certes substàncies que contenen unes partícules que tenyeixen les dents per la seva manera de reflexar la llum.

 

Les substàncies que generalment més fan perdre la blancor de les nostres dents, són:

  • El tabac. No només estarem perjudicant el nostre organisme seriosament, sino que les nostres ungles i les nostres dents aniran adquirint una tonalitat groguenca. Això és degut a causa de la tinció de la nicotina.
  • La nostra dieta. Des de prendre café, vi, alguns refrescos o aliments àcids pot afectar de manera molt directa en el color de les nostres dents. És per això que hem de vigilar en tot moment la nostra dieta i no tenir excessos amb aquest tipus d’aliments.

També és important destacar que pot ser que les nostres dents s’estiguin tornant més groguenques perquè les seves dents són així. En aquests casos, els tractaments per blanquejar les dents serien útils ja que aquest tractament és una neteja interna de la dent.

Recorda que si et preocupa l’estat de les teves dents, el millor que pots fer és visitar el més aviat posible el teu dentista i ell t’aconsellarà quin es el millor tractament i les millors pautes referents al teu estil de vida per millorar la situació.

 

 

Recommended Posts

Deixa un comentari