Practicar esport a l’hivern

Hi ha menys hores de llum i fa més fred, però els amants de l’esport gaudeixen també en aquesta època de l’any. L’entorn, sobretot si sortim per la muntanya, ens ofereix sensacions úniques i paisatges inoblidables.
Al bon esportista li agrada practicar esport tot l’any, ja sigui dins o fora del gimnàs. Si a més aquest és amant de la naturalesa i l’aire lliure, aquesta època ofereix infinites possibilitats per sortir i divertir-se gaudint de l’entorn natural.

Esportista tot terreny.

Caminar, córrer o sortir amb bicicleta pel camp o la muntanya són algunes de les activitats més de moda entre els esportistes aficionats. Alguns d’ells es desemboliquen bé en diverses disciplines. És important, quan se surt a caminar, a córrer o es munta amb bicicleta, portar roba tècnica adequada que permeti la transpiració. D’aquesta manera s’evita retenir la suor i posar-se malalt.
Tampoc cal oblidar-se de la hidratació. Cal hidratar-se sempre, tant a l’estiu com a l’hivern, abans, durant i després de la realització de qualsevol tipus d’activitat física o esport. Si és possible, cal acompanyar l’aportació d’aigua amb sucre i sals minerals perquè l’activitat muscular es realitzi correctament.

Esports d’hivern.

Hi ha esports com l’esquí, l’esquí de fons, el surf de neu, les raquetes… que només poden practicar-se a l’hivern.
A més de les recomanacions generals que han de seguir-se en tota pràctica esportiva, cal tenir en compte altres factors:
• Vestir-se per capes per poder llevar-se peces si es té calor o abrigar-se es fa fred: samarreta de màniga llarga i folro polar .
• Equipar-se adequadament i ajustar les fixacions dels esquís. En cas de practicar surf de neu posar-se ben el cas i les proteccions. Anar ben preparat en cas d’excursió amb raquetes per la neu.
• Protegir la vista amb unes bones ulleres de sol o màscara de torb. És important protegir els ulls del vent i la neu.

En el cas dels esports d’hivern és important comprar una crema solar a la nostra farmàcia. I és que cada 1.000 metres d’altura, la radiació UV puja fins a un 4% més, i prop del 80% de la llum UV és reflectida per la neu.

Recorda que cal posar-se crema, fins i tot encara que estigui ennuvolat. Podrem aconsellar-te cremes solars específiques i fàcils de transportar.
Pregunta’ns també per un labial adequat, ja que en la neu els llavis es tallen i ressequen molt més que en un altre ambient.

Petita farmaciola.

Si et desplaces amb cotxe a una muntanya per practicar qualsevol esport no està de més incloure una petita farmaciola en el maleter del cotxe amb l’imprescindible: gases, esparadraps, benes, tisores, pinces, borses de freda/calor, crema per als cops…

Si tens algun dubte, consulta’ns els productes que podrien ser-te útils encas d’urgència en funció del teu esport.

Recent Posts

Deixa un comentari