Què es la periodontitis?

Hola de nou, amics i amigues!

La periodontitis és una malaltia inflamatòria que afecta els teixits que hi ha al voltant de la dent. Si no es diagnostica i es tracta a temps, pot provocar la pèrdua dental i, en determinats casos, repercutir en la salut general de qui la pateix.

Quins tipus de periodontitis hi ha?

Segons l’afectació sigui més superficial o més profunda, parlem de gingivitis o de periodontitis.

Gingivitis: és una inflamació superficial de la geniva. El sagnat és el seu principal senyal d’alerta i si no es tracta adequadament, pot progressar a periodontitis. Pots saber més sobre aquesta afecció a l’apartat corresponent.

Periodontitis: és una infecció més profunda de la geniva, que es desenganxa de la dent, formant així les borses periodontals. A causa d’aquesta infecció, es perd l’os que subjecta a la dent.

Aquestes malalties de les genives evolucionen normalment sense dolor, silenciosament, i no arriben a ser realment evidents fins a aconseguir fases molt avançades, per la qual cosa un diagnòstic el més precoç possible és essencial.

Quines són les causes?

Les malalties de les genives o malalties periodontals es produeixen per l’acció dels bacteris que habitualment viuen en la boca. Aquests es dipositen a les dents i les genives.

En moltes ocasions, succeeix que la higiene oral és incorrecta, incompleta o insuficient, la qual cosa fa que els bacteris creixin, s’agrupin i s’arribin a acumular en forma de biofilm o placa bacteriana en zones amagades, principalment als espais entre dents. També els solcs de les genives i les fissures dentals en la superfície masticatòria dels molars són espais protegits on els bacteris es refugien de l’acció de la llengua, la saliva i els filaments del raspall dental.

A més, hi ha molts altres factors vinculats a aquesta malaltia com:

Tabac, estrès, malalties com la diabetis, defenses baixes, canvis hormonals, com els que succeeixen durant l’embaràs o la menopausa.

Per això, la progressió de les malalties periodontals i la gravetat de la destrucció dels teixits orals es veurà condicionada a més de per factors de risc genètics, per la presència d’un o varis d’aquests factors ambientals.

Si creus patir qualsevol d’aquests símptomes, et recomanem que ens consultis a Farmàcia Mercè Badia. T’aconsellarem d’una manera atenta i personalitzada i, a més a més, coneixeràs els productes més adequats i al millor preu.

T’esperem!

Recent Posts

Deixa un comentari