Sabeu diferenciar una grip d’un refredat?

Avui us explicarem com podeu diferenciar una grip d’un refredat , per tal de que sapigueu quins tractaments heu de seguir.

La grip es una malaltia infecciosa provocada per un únic virus, anomenat influença, que afecta a les vies respiratòries.

Els seus símptomes son;

-Febre alta (39 ºC – 40 ºC), dolor muscular, tos seca, mal de cap i de coll, malestar general, nas tapat, sensació d’enfredoriment i secreció nasal

Els símptomes poden durar de una setmana a quinze dies.

El refredat està causat per diversos virus: VRS (virus respiratori sincicial), adenovirus, rinovirus, tots ells circulen des de la tardor fins a la primavera.

Acostuma a començar de forma gradual, pel nas i per la gola, i després pot baixar als bronquis. Els símptomes son més forts en les parts altes, congestió nasal o irritació ocular i finalitzen entre 2 i 3 dies.

Consells  per pal·liar els símptomes :

-Beveu aigua, sucs, brous o infusions. Ajudarà a fluïdificar la mucositat, calmar la tos i el mal de coll. També us ajudarà prendre una dutxa o un bany d’aigua calenta.

 Eviteu fumar. Pot ser un bon moment per deixar definitivament el tabac.

 Per la irritació de la gola van bé, amb moderació, els caramels sense sucre.

-Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors de paper en tossir i esternudar, i llenceu-los després de cada ús.

-Renteu-vos sovint les mans amb aigua i sabó o amb productes que continguin alcohol, especialment després d’haver tossit o esternudat.

Recent Posts

Deixa un comentari