Saps què és el fotoenvelliment de la pell?

Sabies que el 80% dels signes de l’envelliment són deguts al sol? T’expliquem què és i com evitar-ho.

El sol és una de les nostres principals fonts d’energia. Les radiacions que emet són imprescindibles per a la vida. Ens proporciona múltiples beneficis, com la síntesi de Vitamina D o l’enfortiment del nostre sistema immune, entre d’altres. A més, ens proporciona el desitjat bronzejat que volem a l’estiu. No obstant això, també pot ser molt perjudicial, provocant el fotoenvelliment de la pell si no utilitzes els protectors solars adequats.

Tots i totes tenim clar que el pas dels anys provoca alguns canvis cutanis, però sabies que alguns danys responen a un excés d’exposició al sol? La conseqüència més immediata dels perjudicis ocasionats per l’astre rei són les clàssiques cremades, però les lesions solars acumulades poden desencadenar en un deteriorament prematur de la pell, conegut com fotoenvelliment o photoaging. Els principals signes del fotoenvelliment són les arrugues, les taques o, fins i tot, la queratosi actínica, encara que en aquest últim no hi aprofundirem.

L’exposició a les radiacions ultraviolades sembla ser responsable de fins al 80% dels signes visibles de l’envelliment facial. Alguns estudis mostren que després d’anys d’exposició solar, en les zones que han estat més exposades al sol, com la cara, els primers signes de fotoenvelliment s’avancen fins a 20 anys comparat amb les zones que no s’han exposat tant a el sol. Preocupant, oi?

Evitar-ho està a les teves mans

Per evitar l’aparició d’arrugues és molt important la hidratació, tant per dins com per fora, protegir-nos de sol, cuidar la nostra alimentació, i per descomptat, beure molta aigua. És senzill.

Amb un alt factor de protecció SPF 50 ajudes a la pell a prevenir les lesions causades per les radiacions solars. Mentre que per prevenir l’aparició de taques, recomanem una fotoprotecció molt alta, com SPF 100. Si a més, vols completar la teva rutina de cura de la pell amb algun regenerador cel·lular, la teva pell t’ho agrairà.

Si no tens clar quin és el fotoprotector i producte que més s’adequa al teu tipus de pell, vine a visitar-nos i t’aconsellarem. Disposem d’una àmplia gamma de productes perquè tinguis cura de la pell abans que sigui massa tard.

Recent Posts

Deixa un comentari