SERVEI I APLICACIÓ DE COACHING SANITARI

El coaching és un procés de canvi que ajuda a passar d’una situació actual no satisfactòria, a una més desitjada i funcional. El coach, crea conjuntament amb el pacient, un espai que facilita el canvi de perspectiva: pensaments, actituds, conductes, creences… que fan que es comporti de forma diferent en qüestions de salut.

El coach acompanya en el procés de canvi fent preguntes i facilitant que el mateix pacient aconsegueixi els seus objectius d’una manera més fàcil, mitjançant diferents eines.

El coaching salut té les mateixes característiques que el coach personal, però aquí els objectius a aconseguir són de salut: Mesures preventives o de tractament.

Els objectius de millora poden ser de dos tipus:

 Evitar un hàbit que no convé (Exemple: deixar de fumar)

 Aconseguir una millora (Exemple: fer exercici)

En el coaching per a pacients, els objectius solen estar relacionats amb alguna disfunció que obliga a realitzar un canvi per prevenir o tractar una malaltia (Exemple: disminuir el sucre, el colesterol…).Aquesta metodologia en l’àmbit preventiu inclou estils de vida més saludables i en el cas de patologies cròniques, ajuda a una millora en l’adherència a controls i tractaments.
Els pacients són tractats com capaços de decidir amb pròpia autonomia i que saben el que és millor per a ells. En tots els casos, la motivació és bàsica per visualitzar els objectius i només és necessari ajudar-los a trobar la manera d’aconseguir-ho.

COACHING

Recent Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Deixa un comentari