Tens la pell seca?

Moltes persones tenen la pell seca, una pell caracteritzada per una falta d’hidratació i que pot afavorir l’aparició de línies d’expressió o arrugues. En l’altre extrem, la teva pell podria patir una excessiva producció de sèu i convertir-se en un teixit molt gras, caracteritzat per la formació de lluentors en el teu rostre i porus molt dilatats. Tinguis el tipus de pell que tinguis, és convenient que tots els tractaments dermocosmètics que utilitzis siguin els adequats.

La pell seca es pot manifestar per la descamació i tibantor produïdes per la falta d’humitat, així com per l’aparició de petites esquerdes i pell amb rojors. Una de les causes de tenir la pell seca s’atribueix a la falta d’algun nutrient essencial que has d’aportar al teu organisme a través de la teva dieta. També hi ha malalties que poden predisposar-te a aquest tipus de pell, especialment, l’hipotiroïdisme i la psoriasi. L’envelliment és un procés fisiològic, encara que també pot provocar la sequedat a la teva pell.

Els canvis hormonals, l’estrès i una inadequada alimentació acostumen provocar un augment en la producció d’aquesta substància en les glàndules sebàcies de la pell. La producció excessiva de sèu també es pot donar per factors genètics.

Hem de destacar que, si pateixes pell atòpica produïda per la dermatitis, necessitaràs el tractament d’un metge especialista. Pren nota d’aquests consells per a millorar l’hidratació de la pell seca:

  • Per a poder tractar la sequedat en la teva pell, has de consumir aliments rics en greixos saludables, aigua i vitamines, aquells que puguin aportar la hidratació i reparació de les estructures de la pell.
  • Augmenta el teu consum de fruita seca a la setmana. Prova amb les nous i pren tres racions de peix blau a la setmana. Així, proporcionaràs l’omega 3 necessari per a poder regenerar adequadament les cèl·lules de la dermis. El rovell d’ou també és important per tenir un bon nivell de vitamina A, per a mantenir l’adequada reparació de la teva pell, i vitamina D, per a poder reduir la inflamació.
  • És important que la teva dieta tingui molta fruita pel seu gran contingut aquós i de vitamina C, un nutrient essencial que augmentarà la producció del col·lagen necessari per a mantenir la integritat de la dermis.

Les cremes facials han d’estar lliures d’olis, per a no obstruir els teus porus. Per exemple, els gels d’àloe vera estant molt indicats per a netejar i protegir aquest tipus de pells. Hauràs de realitzar una detinguda neteja res més despertar-te i abans de ficar-te al llit. D’altra banda, l’aplicació de màscares per a purificar i reduir l’excés de greix produït és fonamental unes dues o tres vegades per setmana.

 

Vine a veure’ns a la farmàcia i consulta’ns quin és el tractament que respecta la teva pell i la fa lluir com mai.

Recommended Posts

Deixa un comentari