Tinguis una alimentació saludable aquest estiu

Hola,

Una proposta de menjar saludable a l’estiu és potenciar la ingesta dels aliments que protegeixen davant dels rajos ultraviolats del sol. Fruites com les de colors, vermelles o taronges i les hortalisses de fulla verda (com els espinacs, les bledes o el bròcoli) són les més recomanades per aquesta època de l’any.

Hem de vigilar, però, amb el temps de cocció, ja que es recomana uns quatre minuts per coure-les.

Millor si planifiquem el menú

A l’hora de planificar un menú concret, recomanem menjar fruita per esmorzar i un batut fet a casa: res de consumir cereals ensucrats i industrialitzats, ja que no són saludables. A més, l’àmplia varietat d’ingredients per realitzar els batuts faran que esdevingui en un dels nostres aliats a l’estiu.

A mig matí és el moment de menjar un entrepà, que el podem farcir amb alvocat o amb trossos de tomàquet, afegint així els vegetals per afavorir el bon funcionament de l’organisme.

Per dinar, que millor que sopes fredes? Gaspatxos o amanides com a primers. I de segon, peix a la planxa amb verdures o hummus (que també es poden preparar amb llenties, a banda dels cigrons, com és habitual).

I això no és tot! Si necessitem un plat únic per als nostres petits, se’ls pot fer un plat d’amanida i llegums barrejades.

I si el meu fill\a vol carn?

També els hi podem donar, per exemple preparant un plat de llegums tipus amanida, amb trossos de pollastre i sípia.

És a dir, l’objectiu és garantir al màxim possible que la proteïna animal no sigui el plat principal, sinó que sigui el complement dels llegums o les amanides.

Per acabar, les postres s’haurien de basar en fruita com la pinya o la papaia. A més, la podem acompanyar amb lactis com un iogurt desnatat o preparant un sorbet a casa amb fruita natural.

Esperem que gaudiu dels nostres consells i fins aviat!

 

Recommended Posts

Deixa un comentari